categorie

Bedbank

Een bedbank zorgt voor een slaapplaats én loungeplek ineen. Overdag eerlijk relaxen op een bedbank en daarna genieten van een fijne nachtrust. Weinig ruimte in huis? Met een bedbank benut u de ruimtes optimaal. Er zijn verschillende soorten bedbanken, zowel uitschuifbaar als uitklapbaar van eenpersoons- tot tweepersoonsbedden.

Lees meer

Naam Prijs

Naam Prijs

Een ruime collectie bedbanken van diverse merken vindt u bij PSSlapen.nl.

Bedbanken zijn echte allrounders.

Overdag een blikvanger in uw kamer, ’s nachts een gemakkelijke slaapgelegenheid voor (onverwachte) gasten. Met een bedbank kunnen uw logees ontspannen de nacht doorbrengen. Met een paar simpele handelingen verandert u een loungeplek in een aangename slaapplek. In onze online beddenwinkel vindt u een groot assortiment bedbanken voor een perfect ingerichte tiener- of studentenkamer. Ruimtebesparende bedbanken kunnen een ideaal alternatief zijn, bijvoorbeeld in kleinere (studenten-) kamers waar vaak geen plaats is voor een bank en een bed.

Waar moet u opletten bij de aankoop van een bedbank?

Voordat u een bedbank koopt moet u uzelf eerst het volgende afvragen: Hoe veel plaats heb ik en waarvoor heb ik de bedbank nodig? Neem precies de maat op. Neem niet alleen de maat van de bank zelf op, maar kijk ook of de uitgeklapte slaapplaats goed in de kamer past. Bovendien moeten de meubelen die voor het uitklappen opzij moeten, genoeg ruimte hebben om verplaatst te worden. Is de bedbank ter vervanging van een bed of voor incidentele gasten? Het voorgenomen gebruik bepaalt welke matras u nodig heeft op de bedbank. Op een futonschuim kunt u twee of drie nachten wel goed slapen, maar voor dagelijks gebruik van een bedbank is een goede lattenbodem en een stevig schuimmatras beter. Waar moet ik het beddengoed voor de bedbank opbergen? Bedbanken zijn een ruimtebesparende oplossing voor kleinere ruimtes wanneer deze een alternatief zijn voor een bed. Het is slim uzelf dan meteen af te vragen waar u het dekbed, de kussens en de lakens moet laten. Kies een bedbank met een geïntegreerde bedlade, zodat u het beddengoed en kussens eenvoudig kunt opbergen wanneer u deze niet gebruikt. Zo verwijdert u vlekken en vuil van de bedbank. Hoe u een bedbank goed moet schoonmaken, is niet alleen belangrijk bij vlekken. Het is nodig een bedbank regelmatig schoon te maken om deze lang mooi te houden. In elk geval is het verstandig een extra laken over de bedbankkussens te leggen als deze gebruikt worden als matras. Ons advies is om hiervoor een waterdichte molton te gebruiken. Het beste is uw bedbank na gebruik nog even te laten luchten voordat u hem weer tot zitplaats ombouwt. Dit voorkomt schimmel en lelijke vlekken.